Jeśli ktoś ma ochotę na szybkie ciacho, bez zbędnego bajzlu w mieszkaniu, to polecam. U mnie lekko zmodyfikowany przepis z powodu braku bułki tartej. Zmniejszyłam również ilość cukru. W oryginale była 1 szklanka. :)
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka kaszy mannej
- 3/4 szklanki cukru
- 4 średniej wielkości jabłka
- cynamon
- cukier waniliowy
- kostka masła(leżakująca 30 min w zamrażalnika)
Wykonanie:
Mąkę, kaszę i cukier wymieszać. Połowę składników wysypać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na sypką masę ułożyć pokrojone w plastry jabłka. U mnie były to trzy warstwy. Każdą warstwę posypać lekko cukrem waniliowym i cynamonem. Na jabłka wysypać resztę sypkiej mieszanki. Na wierzch zetrzeć zamrożone masło. Piec 50 min w 200 stopniach. Najlepiej smakuje jeszcze na ciepło.
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka kaszy mannej
- 3/4 szklanki cukru
- 4 średniej wielkości jabłka
- cynamon
- cukier waniliowy
- kostka masła(leżakująca 30 min w zamrażalnika)
Wykonanie:
Mąkę, kaszę i cukier wymieszać. Połowę składników wysypać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na sypką masę ułożyć pokrojone w plastry jabłka. U mnie były to trzy warstwy. Każdą warstwę posypać lekko cukrem waniliowym i cynamonem. Na jabłka wysypać resztę sypkiej mieszanki. Na wierzch zetrzeć zamrożone masło. Piec 50 min w 200 stopniach. Najlepiej smakuje jeszcze na ciepło.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz